3 ting du altid skal have med på rejsen

Undgå bakterier på ferien

Sommerferien står for døren, og du har måske allerede pakket kufferten. Men har du husket disse tre ting? Ellers kan ferien hurtigt gå ned ad bakke!

Imodium

Uanset hvor du skal hen, og uanset hvor stærk din mave ellers er, er det altid en god idé at pakke lidt Imodium. Der er nemlig få ting, der er så ucharmerende som at skide i bukserne på ferien.

Imodium stopper diarré, hvis du har været så uheldig at spise eller drikke noget forurenet mad. Og selvom du passer på, kan det nemt ske. Den største risiko er, hvis du spiser og drikker det samme som de lokale. Deres maver er nemlig vant til de forskellige bakterier og kan nemmere håndtere dem. Din mave er derimod vant til danske bakterier, og dem er der altså ikke mange af i Grækenland.

Vådservietter

Især hvis du rejser med børn, er vådservietter din bedste ven. Men de er også ganske glimrende til voksne. Vådservietter er smarte til at tørre mad af fingrene, rengøre fødderne efter en beskidt vandretur eller i stedet for toiletpapir. Ikke alle lande bruger toiletpapir, så det er bestemt ikke garanteret, at du kan finde det på alle toiletter. Det kan også være, at de bare er løbet tør, eller at du er nødt til at tisse i en busk. Og hvis du skulle være så uheldig at blive ramt af fornævnte maveproblemer, kan det altså være rart med en babyblød afveksling fra det kradse toiletpapir.

Håndsprit

Igen: bakterier, bakterier, bakterier. Du mindsker risikoen for både diverse sygdomme og de helt almindelige maveproblemer, hvis du passer lidt ekstra på bakterierne. Og når du er på farten hele dagen, er det ikke sikkert, at du altid lige har adgang til en vandhane. Derfor er håndsprit smart i en snæver vending, hvor du har brug for at desinficere hænderne.

Vær dog opmærksom på, at du ikke bør bruge håndsprit til hverdag over længere tid. Ved at undgå bakterier mindsker du nemlig også kroppens resistens, og så bliver du faktisk nemmere syg. Derfor skal du altid huske at have et fornuftigt forhold til bakterier.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*