Besøg dejlige Vejle

Vejle

Den jyske by, Vejle, ligger fuldstændigt vidunderligt ved Vejle Fjord. Det særlige lys, der falder på byen, er ganske unikt og er en del af byens sjæl.

Der er nok at se på og at opleve, når du er i og omkring Vejle. Dels ligger det omgivet af skønne naturområder, dels udspringer meget af vores danske historie netop fra dette område og endelig er der mange gode kulturelle oplevelser i vente, når du lægger vejen forbi Vejle.

Her foreslås en lille håndfuld af blandede oplevelser, som du kan få i dette særlige område.

Jelling Kirke

Jelling Kirke er et must see, når du er på de kanter. Også selv om du måske ikke ellers er så interesseret i kirker. Jelling Kirke er nemlig optaget på UNESCOs Verdensarvliste.

Det var nemlig Harald Blåtand, der opførte den første kirke på dette sted. Han byggede den som et minde om sin far, Gorm den Gamle. Derfor kan du næsten mærke historiens rødder her, selv om selve kirken, som i øvrigt er meget smuk, har gennemgået mange ombygninger siden da.

Nu du er ved de historiske vingesus, så kunne du tage forbi de berømte Jellingsten fra 900-tallet. De står på den samme Verdensarvliste og beskriver med runer overgangen fra vikingetiden til kristendommen.

Skærup Zoo

Det er også muligt at få en anderledes naturoplevelse. I Skærup Zoo kan du komme tæt på et fint og spændende udvalg af dyr fra hele verden.

Der foregår løbende forskellige aktiviteter i haven, så hold øje med deres kalender. Her kan hele familien få en dejlig, vild dag til at gå.

Gorilla Park

Skal det være vildt på en anden måde, så kan I tage ud til Gorilla Park. Det er den vildeste klatrepark med mange fysiske udfordringer for folk i alle aldre.

Parken er placeret i Nørreskoven, som i sig selv er en dejlig oplevelse at være i. Her er der udspændt diverse metalwirer og andre klatremuligheder.

Du behøver ikke at være en fuldtrænet Tarzan for at kaste dig ud i lianerne, for der findes 7 baner at vælge imellem – der er nogen for enhver.

Du bliver grundigt instrueret, inden du sætter i gang, og der er selvfølgelig tænkt på sikkerhed.

Økolariet

Økolariet i Vejle er et science-center, hvor de besøgende kan lære om natur, miljø, energi, klima, sundhed og så videre. Der er fokus på bæredygtighed, som bliver præsenteret på en meget spændende og aktiverende måde.

Der foregår altid nogle interessante aktiviteter, og der vil være diverse udstillinger, som også er aktiverende for både store og små.
Her kan du blive klogere på miljøet og naturen på den sjove måde.

Vejle Kunstmuseum

På dette fine kunstmuseum kan du opleve skiftende udstillinger. I deres samling findes der primært dansk kunst fra omkring 1900-tallet og frem.

Der køres som regel med tre nye særudstillinger om året, og disse er ofte med værker med et lille eller større tvist, så gæsterne får nogle unikke oplevelser med hjem, hver gang de har besøgt museet.

Det er vigtigt at få en dosis kunst regelmæssigt. Det kan du også få i Vejle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*