De bedste feriesteder på Sri Lanka

smukke sri lanka

I Det Indiske Ocean ligger Sri Lanka — østaten, der indtil 1972 gik under navnet Ceylon og som byder på alt fra livlig storby til smuk og storslået natur.

Vil du gerne sætte kursen mod Sri Lanka, men er du ikke sikker på, hvor i landet, du vil bo under dit ophold? Så er du kommet til det rette sted. I denne artikel kan du lære mere om den sydasiatiske østats bedste feriesteder, og således finde frem til det sted — eller de steder — der passer bedst til dine ferieønsker.

Colombo — en lille men spændende hovedstad

Colombo er Sri Lankas hovedstad og højst sandsynligt det sted, du vil lande, når du ankommer til østaten. Byen er relativt lille for en hovedstad, og huser mindre end 1 million mennesker. Her kan du med fordel blive under hele dit ophold, da byen byder på mange seværdigheder.

Du kan enten vælge at bo i centrum, hvor der findes mange overnatningsmuligheder til både den ekstravagante og den budgetvenlige ferie. Fra centrum kan du opleve byen til fods eller fra en tuk-tuk. Du kan også vælge at bo tættere på stranden i Mount Lavinia lidt syd for byen. Her kan du komme ned i tempo og nyde nogle afslappende dage på stranden, uden at byen er for langt væk, når du gerne vil gå på opdagelse.

For de historisk interesserede

Brænder du efter at udforske Sri Lankas spændende historie, kan du først og fremmest besøge byen Kandy, som ligger i midten af fastlandet. Dette er eftersigende en af landets absolut smukkeste byer, der byder på enestående natur, et autentisk, lokalt marked og ikke mindst historiske seværdigheder.

Anuradhapura, der ligger lidt nord for Kandy, kan også være interessant, da du her kan opleve nogle af de bedst bevarede ruiner fra tidligere civilisationer samt smukke templer.

Jaffna, som ligger på hovedøens nordligste punkt, byder ligeledes på smukke, historiske templer. Det er ikke længe siden, at byen blev genåbnet for turister, hvilket vil gøre oplevelsen endnu mere unik.

For de strandglade

Drømmer du om at tilbringe ferien omringet af varmt sand og en smuk udsigt over havet, er Pasikuda og Kalkudah måske noget for dig. Disse strande var verdensberømte i 70’erne, og er for nyligt blevet genåbnet for turister, efter at de måtte lukkes under borgerkrigen i Sri Lanka, som sluttede i 2009. Strandene er stadig ikke fyldt med turister, og du vil derfor kunne opleve en autentisk og lokal stemning.

Er du vild med at surfe, kan Galle — en by med lange, smukke strande — varmt anbefales. Her kan du kombinere tiden på bølgerne med et pulserende natteliv og forskellige historiske seværdigheder. Galle er et af de mest turistbesøgte områder i Sri Lanka.

Det er værd at huske på, at det er billigere at leve i nogle dele af Sri Lanka end andre. Holder du dig til byerne i midten af fastlandet, vil det være billigst, og bevæger du dig ud mod kysterne og strandene, vil det være lidt dyrere — men bestemt stadig overkommeligt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*