Gili Trawangan – Indonesien

Her skal du tage til, hvis du vil trække stikket ud – og bare nyde sol, sand og vand.

Jeg har boet på Gili Trawangan, som er den største af de tre øer i 13 dage, og nød hvordan dagene flød ud i hinanden. Fornemmelsen af at glemme tid og sted er vel egentlig det, vi alle drømmer om i vores travle hverdag.

Her nyder man tilværelsen, spiser på en af strand restauranterne, som senere på aftenen forvandles til hyggelige barer, med alt fra Bob Marley til Bon Jovi og Michael Learns to Rock i højtalerne. Lækre cocktails og duften af æbletobak fra en vandpipe… Mmmm.. tror du er ved at have billedet nu – jeg sidder i hvert fald og drømmer mig væk 🙂

I dagtimerne henfalder man nemt til en bog på terrassen eller solbadning på stranden.
En tur i bølgen blå, måske med snorkel og maske, for at blive mødt af farvestrålende fisk og skildpadder.Gili øerne er klart det sted jeg har oplevet flest skildpadder – hele 9 så jeg på bare en snorkletur. Her er også rige muligheder for at tage dykker certifikat, eller måske bare tage et prøvedyk. Husk at du skal bruge i hvert fald 4 dage, hvis du vil tage et open water kursus.

Trænger du til lidt hjemlig hygge, er der en “biograf” på øen. En projektor, en hvid væg og nogle madrasser og puder på gulvet, så mangler man vel bare en god frisk appelsinjuice og nogle peanuts… Det bestiller du hos den flinke tjener – og læner dig tilbage og nyder filmen. Det var altså bare en super god ide med sådan en biograf, og der var fuldt hus hver aften.

Øen er lille, og du kan gå den rundt på kort tid – og se livet i den lille landsby, eller gå ned og nyde solnedgangen med silhuetten af vulkanen på Bali.
Al transport på øen er med hestevogn – her er ingen biler. Det giver den helt specielle øde-ø-stemning, at der ikke drøner biler rundt synes jeg.

Der er et godt udbud af hoteller og guesthouses på øen, men det er lidt pepperet. I forhold til hvad du betaler på fx Bali, så får du ikke meget for pengene her. Øen er lille, og i højsæsonen kan det altså være svært at finde noget, man skal i hvert fald ikke være kræsen. Jeg vil anbefale at bestille hjemmefra hvis du rejser i juli-august.

Jeg vil lige advare alle stærkt mod at sejle fra Bali til Gili med “hurtigbådende”. Jeg har oplevet mit livs mararidt, og værste sejltur her. Overfyldt båd, hvor vi blev sat på taget, og bølgerne i den høje fart, slog op og gennemblødte os, mens vi klamrede os fast! Flere gik grædende og rasende i land, med camera, pas osv i taskerne der var gennemblødte – øv! Strædet mellem Bali og Lombok kan i øvrigt være voldsomt, og dermed farligt, hvis der skulle ske noget.
Så vælg at tage over øen Lombok med den langsomme færge fra Bali, eller flyv til lufthavnen på Lombok, og tag så en lille båd videre til Gili.

Strandede på øen er hvide – dog fik vi os noget af en overrskelse, da vi en formiddag kom ned til en sort strand. Fint, glintende lavasand havde dækket stranden. Senere på dagen havde det hvide og sorte sand så blandet sig – et smukt og forunderligt syn.

Gili Trawangan har det hele til en ø ferie, og er i øvrigt fantastisk at kombinere med lidt kultur og natur oplevelser på Bali. Så kan du få lidt af det hele på en 2 – 3 ugers ferie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*