Mabul Island – fantastisk ø med let adgang til Borneos dykkerparadis Sipadan

Min kusine og jeg vidste ikke helt, hvad vi skulle forvente af denne ø. Jeg havde selvfølgelig hørt en masse om naboøen Sipadan, som er verdenskendt for fantastisk dykning. Mabul Island, forestillede jeg mig egentlig bare som den ø, man så boede på, når man skulle besøge Sipadan.

Vi ankom med speedbåden fra fastlandet, så den kridhvide sandstrand for enden af bådbroen, og det helt utrolig klare vand. Koraller og fisk i alverdens farver kunne ses tydeligt under os. Her kom det der sug i maven, der bare fortæller dig, at det skal blive rigtig godt det her. De første hytter vi så var villaer, der lå som perler på en snor ude i det næsten gennemsigtige, lyseblå hav. Tør ikke engang gætte på, hvad disse måtte koste. Men nøj det overlækkert ud. Tænk at sidde der på sin veranda og se på fiskene i det kæmpe store akvarium under en – WAUW 🙂

Vi gik pænt videre ind mod stranden, så den lokale landsby lige til venstre for bådbroen og den hvide sandstrand. En kæmpe kontrast, at se de lokale børn padle rundt i vandet i familiens opvaskerbalje, mens luksus villaer, på stolper tårnede op af havet bagved.

Vi boede de første par nætter på Mabul Beach Resort, desværre kunne vi ikke booke alle 5 nætter her. Ellers et rigtig hyggeligt sted og gode værelser, men det var udsolgt flere måneder i forvejen. Udover dette dykker Resort var der faktisk kun rigtig dyre resorts, eller lokale homestay som mulighed. Så vi boede de resterende dage, hos en familie i et meget småt og simpelt værelse, men faktisk også en skøn oplevelse, trods de ikke helt så vedligeholdte forhold. Til gengæld sad alle vi unge gerne ude på den fælles terasse ud til havet, og kunne se når den lokale skildpadde kom ind på det lave vand for at græsse.

Snorklingen rundt om Mabul Island var helt fantastisk, og lige ved bådbroen var et fantastisk rev. Dog havde vi en uheldig oplevelse med et angreb fra en trigger fisk. Vi var svømmet ind i dens territorie, som har form som en omvendt kegle, og pludselig var den på vej op mod os med fuld fart. Til jer der ikke kender en trigger fisk, så har de nogle skarpe tænder, og en meget hård pandeskald, og kan med deres til tider aggressive adfærd, faktisk forvolde skader på både snorklere og dykkere.

Mabul Island fungerer som sagt mest som en gateway for at komme ud og dykke ved Sipadan, men Mabul Island har også nogle rigtig fine dykkersteder. Husk hvis du ønsker at dykke ved Sipadan, så skal dyk bookes lang tid i forvejen, da der er lang venteliste for at komme til det unikke dykkersted.

Hvordan kommer man så til Mabul Island. Vi havde rejst lidt rundt og oplevet Borneos regnskov, inden vi kom til den fantastiske ø, og kom fra Sukau rainforrest til havnebyen Semporna. Den letteste vej er at flyve ind til Tawau, hvorfra det tager 1 time ca at komme til Semporna, hvor båden til Mabul ligger til. Når du booker din overnatning på øen, så få arrangeret at I bliver hentet i lufthavnen af dem, det gør stort set alle hoteller.

Hvem man rejser sammen med og ikke mindst, hvem man møder på rejsen, betyder selvfølgelig meget i forhold til hvordan hele oplevelsen bliver. Vi havde nogle sjove dage her med søde mennesker, som selvfølgelig krydrede helhedsindtrykket af rejsen.

Kombinationen af de fantastiske muligheder for dykning og snorkling direkte fra stranden, smuk hvid sandstrand, og den behagelige stemning på øen, gør denne ø til en af min favorit i Asien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*