Sådan beskytter du børnene mod sommersolen

Sommerferien er her endelig, og for mange familier betyder det, at solskinsdage bruges på stranden – enten her i Danmark eller udenlands. Vi nyder alle det varme vejr og har ofte en følelse af, at det er både godt og sundt for os at bruge tid i solen. Det er det også, men kun til en vis grad. Solens stråler er nemlig samtidig farlige, og ophold i direkte sol er den væsentligste årsag til de mange tilfælde af hudkræft hvert år. Derfor er det vigtigt at beskytte børn, når solen skinner. Her er samlet tre gode råd, der kan hjælpe med at holde børnene beskyttet mod solen.

#1 – Anbring aldrig helt små børn i solen

Helt små børn, som ikke selv kan kravle eller gå, bør aldrig placeres i direkte sollys, men derimod holdes i skyggen. Smør eventuelt en lille smule solcreme på næseryg, kinder og håndflader for at sikre dem mod refleksion fra vand og hvidt sand.

#2 – Brug solcreme og beskyttende tøj

Sørg altid for at smøre børnene ind i solcreme med en høj beskyttelsesfaktor. Gør det ofte, da virkningen aftager, særligt efter en tur i vandet. Det er også en rigtig god ide at iføre dem tøj med UV-beskyttelse, ligesom en kasket eller en hat afskærmer ansigt og nakke godt.

#3 – Undgå middagssolen og søg skygge

Hold børnene ude væk fra solen mellem 12 og 15, da det er i det tidsrum, den er farligst, og lad dem i stedet lege i skyggen. På strandturen er det en god ide at medbringe sin egen skygge i form af en parasol, så I hele tiden har mulighed for at søge skygge.

Følger I disse simple råd på ferien og i hverdagen, er børnene godt beskyttet og risikoen for solskoldninger og hudkræft nedsættes væsentligt. Husk desuden at sætte det gode eksempel og beskyt jer selv også, så børnene lærer, at man altid skal være forsigtigt i solen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*