Sådan bliver du klar til næste ferie

Vi har alle sammen været spærret inde længe nu, og snart kan vi som småt begynde at tage på ferie igen. Det er klart, at det hele vil gå lidt langsommere i starten, men over tid kommer vi alle sammen igen op i gear. Derfor er det en god idé at gøre sig klar til at tage ud at rejse, mens vi har tiden til at tænke over det.

Der er så mange tiltag, som kan give dig en god ferie, men ofte tænker vi først over det, når vi allerede er landet på vores destination. Derfor vil vi gerne hjælpe dig godt på vej, så du kan få den perfekte ferie.

Glem ikke sikkerheden på ferie

De fleste af os tænker på sikkerheden, når vi er i udlandet. Især hvis du tager til lande uden for EU, er det vigtigt at undersøge, om der er områder, som du ikke skal besøge. Men vi glemmer ofre IT-sikkerheden, når vi tager ud at rejser.

Nærmest alle har deres computere, tablet og mobil med, når de rejser. I hvert fald en af delene og derfor er det vigtigt, at du sørger for at have god sikkerhed på disse enheder. Gennem din mobil kan hackere få adgang til alt din data, og da vi alle sammen har netbank på vores mobil i dag, er det vigtigt, at du tænker over det. Derfor anbefaler vi altid, at du benytter en VPN, når du er på ferie i udlandet. Det kan f.eks. være en VPN fra Cyberghost.

Du bør altid tænke IT-sikkerhed ind på samme måde, som du tænker almindelig sikkerhed ind. I lande hvor du passer på bestemte områder, bør du ofte også tænke mere over din IT-sikkerhed end herhjemme. Der er mange i udlandet, som i dag lever af at blackmaile turister. Det kan være, at de har adgang til billeder på din mobil, som de deler med alle, hvis du ikke betaler dem. Det kan også være, at de kan stjæle personfølsomme informationer fra dig. Så pas godt på.

Få luft til fødderne

Vi ved godt, at du sikkert ikke gider tænke på IT-sikkerhed, når du skal på ferie. Vi forstår dig skam godt, selvom du altid bør tænke over det. Men der er også mange andre vigtige ting, som du kan tænke på, når du skal på ferie.

Hvis du skal til et varmt land, så bør hele familien få sandaler på. I dag kan du få sandaler både til de store og små. Så du bør ikke snyde jer selv for nogle søde baby sandaler.

Det er vigtigt, at jeres lille kan få luft til fødderne, da babyen ellers kan koge helt over, når I er på ferie. Men det er noget, som vi anbefaler til hele familien, så I kan bevæge jer frit rundt. Der er en grund til, at det var det, som man havde på i gamle dage i varme lande.

Med disse råd kan I rejse trygt og nyde jeres ferie.