Sådan opnår du den bedste forberedelse til din Thailand-tur

Thailand

Thailand er en populær feriedestination både til backpacking og afslapning. Men hvis du ønsker at gøre dit visit i det thailandske så god som overhovedet muligt, kræver det den optimale forberedelse. Vi har her samlet noget af det, der er vigtigt at have styr på, inden du begiver dig på eventyr i østen.

Få styr på dine vaccinationer

Det ville være smadderærgerligt at få din ferie ødelagt af sygdom, der kunne være undgået. Derfor anbefaler vi klart, at du anlægger din læge et visit og får foretaget de vaccinationer, der er nødvendige. Hvad, du har behov for, afhænger primært af to ting:

  • Hvad du skal lave i Thailand
  • Hvor længe du skal befinde dig i Thailand

Jo længere tid, du skal opholde dig i landet, jo flere vaccinationer anbefales. Et nålestik mod stivkrampe og difteri, hepatitis og kolera bør du dog altid få. Skal du opholde dig meget på landet og i lokalområder eller være tæt på dyr, er det også en god idé at få en vaccination mod rabies og japansk hjernebetændelse.

Læs udenrigsministeriets anbefalinger

Thailand er et relativt fredeligt land og væsentligt mere velfungerende end eksempelvis nabolandet Cambodja. Men du bør altid have respekt for at besøge andre lande og kulturer. Derfor bør du læse udenrigsministeriets rejsevejledning. Her kan du læse alt om transport, kriminalitet, og hvilke områder du skal være særligt opmærksomme på.

Pak tasken med omhu

I Thailand kan du få stor glæde af ting, du ikke anvender i hverdagen i Danmark. Derfor vil der også være en sandsynlighed for, at du glemmer disse. Men husk dem – de er guld værd. Det gælder blandt andet:

  • Håndsprit
  • Pakkeposer til tøj
  • Myggespray
  • Visum (hvis nødvendigt)
  • Læbepomade
  • Malariapiller
  • Kasket

Du kommer til at ligne en rigtig turist, men det er du jo også!

Hav en rejsestruktur og vær klar med en plan B

Der findes ikke en facitliste over, hvilken måde der er bedst at rejse på. Mennesker er forskellige. Men du gør klogt i at planlægge den rejsestruktur, der passer dig bedst. Skal hoteller og transport klares hjemmefra på forhånd, eller tager du på eventyr og ser, hvad du kan få, når du ankommer? Begge dele har sin charme, men vi anbefaler, at du også har en plan B klar, hvis nu ikke alt forløber planmæssigt. Det er en del af at rejse.

Dette er særligt vigtigt, hvis du skal rejse rundt i landet i længere tid, hvor hoteller, hostels og transport bliver en væsentlig del af hverdagen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*