Husk en god autostol til kør selv-ferien

Husk en god autostol til kør selv-ferien

Sommeren i Danmark slår alle rekorder, og det betyder, at ferien ikke behøver at gå til Kreta eller Rhodos i år. Derfor har flere danskere i år valgt kør selv-ferie, hvor turen enten går rundt i Danmark eller til resten af Europa. Især mange børnefamilier vælger denne type ferie, fordi der er mere frihed til at tilpasse dagen efter børnenes behov. Man kan holde både tisse- og spisepauser, når der er brug for det, og børnene kan underholde sig selv på bagsædet. Men hvis I skal have en autostol med på ferien, er der et par ting, I skal være opmærksomme på.

Styr på sikkerheden

For det første er det vigtigt, at I vælger en autostol, som er sikker. Det betyder først og fremmest, at stolen skal være sikkerhedsgodkendt. Men det er også en god idé at vælge en stol med Isofix-beslag, selvom det ikke er et krav. Hvis I har Isofix-beslag i bilen, er det den sikreste måde at montere stolen på.

I skal også gerne vælge en bagudvendt autostol, hvis den kan fås i barnets størrelse. Helt små børn skal sidde i en bagudvendt stol, men det er bedst at bruge den så længe som muligt. En bagudvendt stol beskytter nemlig barnet væsentligt bedre ved en kollision end en forudvendt stol.

Andre lande har andre regler

Når I kører i Europa, skal I være opmærksomme på, at landene har forskellige regler. I Danmark skal børn under 135 cm sidde i autostol eller siddepude, men i fx Tyskland er det børn op til 150 cm. Det samme gælder i bl.a. Schweiz og Østrig.

I nogle lande gælder der også forskellige regler, alt efter om I kører i en dansk eller lokal bil. Det skal I være opmærksomme på, hvis I lejer en bil på jeres destination. Derfor er det vigtigt, at I sætter jer ind i reglerne for alle de lande, I skal igennem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*