Sådan kan du rejse på budget

Som studerende kan det ofte være svært at komme ud at rejse på grund af det begrænsede budget. Er du dog én af dem, der elsker at rejse og skabe nye minder via oplevelser på nye destinationer, og vil du ikke begrænses af et budget, kan du læse med her, hvor du kan få tips til, hvordan du kan opleve verden selvom du har et begrænset budget.

Rejs når de fleste andre er hjemme

Der er adskillige måder hvorpå det er muligt at komme afsted på ferie selvom man er på et budget. Eksempelvis er det en god idé at tage af sted i lavsæsoner.

Som studerende har man en forholdsvis fleksibel dagligdag, og har mulighed for selv at planlægge sine studier. Et godt tip er derfor at udnytte denne frihed, og tage på ferie, når de fleste andre er på arbejde og i skole.

Undgår du nemlig de årlige ferieuger, som eksempelvis efterårsferien og vinterferien, kan du spare en hel del penge.

En god måde at finde flybilletter på er internettet, og et godt værktøj er de online rejsesøgemaskiner, blandt andet rejsepriser.dk, hvor du kan finde billige flybilletter.

Brug alternative metoder

Udover selve flybilletten, skal man selvfølgelig også have et opholdssted under ferien. Selvom de fleste af os bor på hotel, når vi er på ferie, kan det ofte ikke betale sig som studerende.

Et godt tip er derfor at tænke i alternative baner. I dag udbydes der mange forskellige former for opholdssteder, heriblandt lejligheder, værelsesleje og couchsurfing.

Prioriterer du derfor ikke dét sted du skal bp højst, kan du benytte én af disse alternative metoder, som oftest er meget billigere at benytte sig af, idet leje af værelser, lejligheder og lignende ofte er udbudt af private, der benytter en online platform.

Er ideen om en andens seng, håndklæder og lignende ikke tiltalende, kan du blot medbringe dine enge ting, eksempelvis noget lækkert sengetøj. På denne måde kan du spare penge på opholdssted uden at gå på kompromis med andre ønsker.

Planlæg din ferie

Når flybilletter og opholdssted er på plads, er der stadig penge at spare, nemlig ved planlægning.

Når man rejser, er det oftest for at tilføje nye oplevelser til mindebogen, og det handler derfor om at se og opleve så meget som muligt under ferien.

Dog kan de ofte blive dyrt at besøge seværdigheder og deltage i aktiviteter. Et godt tip er derfor at planlægge forud.

Både online og i rejsebøger kan du finde information om din planlagte destination, og planlægge hvilke ting du ønsker at se og undersøge udgifterne for hvert sted. Når dette er klaret, har du et overblik over de budgetvenlige steder, som du ønsker at se, og du kan herefter – i den budgetvenlige bunke – frasortere de steder du helst vil se og de ting du helst vil opleve fra de mindre vigtige ting. På denne måde undgår du at blive overrasket over en høj udgift, og kan også undgå skuffelsen af at skulle undvære at se seværdigheden.

Til sidst er det også en god idé, så vidt muligt, ikke at bruge kreditkortet, idet man ikke har et overblik over hvor meget man bruger. I stedet er et godt tip at medbringe kontanter til din ferie, og kun bruge kortet i nødstilfælde. På denne måde er der større sandsynlighed for at du holder dig til dit rådighedsbeløb, så du stadig har penge til den resterende måned, når du kommer hjem fra ferie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*