Sådan sikrer du at sommerhuset er populært

I Danmark er der lige i underkanten af en kvart million sommerhuse, hvoraf en stor del af dem bliver brugt til sommerhusudlejning. Det er langt fra alle der udlejer deres sommerhus. Der er også mange der har det udelukkende til at bruge i ferier, weekender og lignende. Derudover er der dem der bruger dem som helårsboliger, hvor dette er tilladt. Sommeren i år har dog i den grad vist os, at der kan være mange penge i et udleje sit sommerhus, og der er en god sandsynlighed for at vi kommer til at se et boom i antallet af sommerhuse til udlejning næste år. Trods det svingende vejr i sommers, er der mange der har fået øjnene op for, hvor dejligt det kan være at at holde ferie i Danmark.

Hvis du er en af dem, der har et sommerhus og som gerne vil udleje det, har du naturligvis en stor interesse i, at der er mange, der gerne vil leje det. Jo mere populært et sommerhus er, jo nemmere er det at udleje og jo højere en pris, kan du få pr. uge det er udlejet. En af de ting der skal være med til at gøre dit sommerhus populært, er hvordan det tager sig ud på de billeder der bruges i markedsføringsmaterialet. Dette gælder uanset om du udlejer det privat eller gennem eet bureau, som de fleste vælger, da det er mere nemt og bekvemt.

Tænk på førstehåndsindtrykket

Du har måske selv siddet og kigget på sommerhuse hos af de mange bureauer, men det kan for den sags skyld også være alt andet. Du kender det godt, det med at man sidder og kigger på en masse Thumbnails (små billeder), og man er hurtig til at scrolle videre, hvis det ikke lige falder i ens smag, om det så er et hus eller en bil. Det kan være være, at det er lækkert når man først kigger nærmere, men man har bare kun en mulighed for at skabe det første indtryk, og derfor er dette så essentielt.

Noget af det der kan betyde rigtig meget, er a malingen på huset. Rigtig mange sommerhuse er lavet af træ, og hvis det ligger tæt på vandet, kan malingen hurtig komme til at se lidt træt og slidt ud. Det kan derfor være en rigtig god ide at kontakte et malerfirma og få en pris på, hvad det vil koste at friske malingen op. Et hus der står knivskarpt ude fra er bare lettere at leje ud. Hvis det ser lidt slidt ud udefra, er det mange der aldrig ser billederne indefra, og et hus kan derfor være helt i top top stand indenfor, men blive sorteret fra på grund af det ydre.

Man skal naturligvis også være opmærksom på, at man ikke blot sminker et lig. Hvis ens sommerhus rent faktisk er slidt. Så sælg det på charmen i stedet for at forsøge at oversælge det, det slags rammer ofte lige tilbage til en på dårlige anmeldelser og lignede.