Safari på Karen Blixen Camp

Karen Blixen Camp i Kenya er navngivet efter den danske forfatter, Karen Blixen, der blandet andet skrev ”Out of Africa”, en roman baseret på hendes liv og oplevelser i Kenya. Romanen blev senere filmatiseret med blandt andre Robert Redford og Meryl Streep i hovedrollerne. Karen Blixen var en entutiastisk rejsende og tog på mange safarirejser til Masai Mara i Kenya, blandt andet sammen med Denys Finch Hatton, hendes livs kærlighed.

Karen Blixen Camp er en øko-luksus camp med i alt 22 luksustelte, der alle er placeret direkte til den berømte Maraflod. Alle telte er fuldt udstyrede, blandt andet med eget bad og toilet, stor terasse med sofa, borde og stole samt den mest fantastiske udsigt til floden, der permanent er hjemsted for masser af dyreliv.

Blandt ses en stor, permanent flok af flodheste direkte fra restauranten på campen, en flok der normalt består af minimum 25 store, prustende flodheste. Med udsigt fra restauranten ses også forskellige antiloppearter, giraffer, elefanter, aber med mange flere. Også maden på Karen Blixen Camp er noget ganske særligt. Morgenmaden er alt efter eget ønske blandt andet pandekager, omelet, diverse brød, oste, frisk frugt, juicer, kaffe og te. Frokosten og aftensmaden er enten tre- eller fireretters, og til såvel forret, som hovedret og dessert er der flere forskellige valgmuligheder. Grøntsagerne, der benyttes i de forskellige menuer, er som udgangspunkt fra campens egen økologiske køkkenhave.

Karen Blixen Camp er blandt andet udstyret med et stort solcelleanlæg, der giver strøm til campen, ligesom der er installeret andre klimavenlige systemer, der er med til at sikre, at vand- og strømforbruget er minimalt. Campen har gennem tiden høstet stor ros og anerkendelse for disse tiltag ligesom også affaldssorteringen har fået stor opmærksomhed. Som gæst på campen kan man enten køre eller flyve til savannen. Når bilerne kører retur til Nairobi er det ofte med sorteret affald i bagagen – igen for at skåne miljøet og naturen i og omkring campen.

På campen er der såvel swimmingpool som spacenter. På spacenteret tilbydes forskellige afslappende behandlinger, og alt fra pedi- og manicure, zoneterapi til diverse afslappende og populære massager.

På Karen Blixen Camp er der inkluderet to safarikørsler om dagen. Morgen- og eftermiddagssafari. Disse tidspunkter er valgt ud fra, at temperaturen her er knap så høj som midt på dagen, hvor de fleste rovdyr sover, slapper af og lader op til natten, hvor byttet normalt nedlægges. Græsædere som elefanter, gnuer, zebraer, gazeller og også giraffer ses dagen igennem. Safarikørslerne er i store, åbne firehjulstrækkere så man som safarigæst har de fineste muligheder for at opleve dyrelivet helt tæt på, hvad man i den grad gør, hvorfor rigtigt mange safarigæster vælger at rejse tilbage til Karen Blixen Camp igen og igen.

Læs mere om Karen Blixen safari her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*